Aug 4, 2011

Dugaan Breastfeeding di bulan puasa

Hari ke empat berpuasa....sekejap jek rase, dah empat hari kite berpuasa....esok lusa lagi laa terasa kecepatan ramadhan berlalu....sedihh  ^_~

Dah jadi ibu ni rase lain sikit bila berpuasa...rase lebih besar tanggungjawab....tanggungjawab nk kene makan banyak2 plus minum air banyak2 sebab nk bagi air susu tetap ada supaya budak kechik tu boleh BF dengan bahagia...hehehe alasan jek...mengaku je laaa sebab nk layan napsu makan...huhuuuu


Semalam adalah hari pedih sejak berpuasa....kesian si kechik sebab tak puas menyusu....aku perasan nipple rase pedih time dia menyusu..pastu dia plak menyusu pakej gigit segala...adehhhh...memang meraung omaknye ehhh....bila ngadu ngan inchik hasbie dia gelak2 jek....huhhh....kalo lah ada kuasa nk tukar part BF bg dekat kaum bapa....hahaha...tau la merasa cemane sengsara...tu belom kua gigi lagi...da bergigi nanti takleh nk bayang laaa cemane....scrayyy!!!!!
Emmm, kalo awak menyusu ngan papa abes laaa Qaleesya nt....
bukan susu yg awak dapat tp buluhuhuuuuu...aghgaagaaaa  ^_^

So mase berbuka plus sahur semalam terus ambil air sebanyak mungkin.....rasenye duatigahari puasa ni dah banyak minum air kot.... bantai ais satu jug sampai habes....ni kes nk membuncitkan perut...bukan nk mengembongkan kantung susu...hihiiii....bile perut dah kembong, terus hilang ingatan nk minum air masak...sebab tu kot susu jadi kurang...sebelom ni kalo minum air soya, kantung mengembong penuh susu....sampai menitik keluar....tapi bulan puasa ni lain laaa pulak jadinye...kesian awak Qaleesya....semalam merengekrengek sebab tak puas nenen...terima je laa ibunye berbuka puasa sambil riba anak...nk tidokan dia pon jadi susah bila perut dia tak kenyang....huhuuu ;P



kalau perut dia kenyang....time berbuka cume bg dia umpan cerita Upin Ipin jek.....aman laaa ibu ngan papa melayan tekak nk berbuka puasa....terus kenyang tak henggat dah...tapi bagus jugak awak merengek waktu berbuka...takde laaa ibu nk layan sangat napsu makan....sebabnye time tu adelah makan secara laju2 sebab nk layan awak...so takde la istilah makan babyak macam papa awak tu....eeeee....harap2 kurus la lepas ni....hahaha...kurus la sgt ^__~

1 comment:

S-N-B said...

Jemput join contest untuk cloth diapers di http://nurbaiya.blogspot.com/2011/08/aku-buat-giveaway-nihmai-la-join-ramai.html