Jul 31, 2011

My first verb ;)

"Mama"....Qaleesya da pandai sebut .."mamammaaamaa"....huhuuu...sape pulak ajar awak sebut mama ni??? rasenye tu mungkin sebutan pertama yg dia pandai sebut laaa ek...lepas ni mungkin akan sebut "bubuuubuuuu" plak..hopefully ^___~ eeee...terbaru ni dia dah pandai ikut2 apa yg aku ngan inchik hasbie buat....memula tak perasan pulak haku...tapi bila inchik hasbie dok main2 ngan dia sambil buat2 buka ngan tutup mulut sebab nk suh Qaleesya gelak....ouhh..dia akan gelak sangat eksited bile bunyi "pap..papppp"...yg papa dia buat....paling buat inchik hasbie hepi...Qaleesya da bulih sebut "papapaaapaa" jugak...kunon2 mcm dia da bulih panggil papa la kan...aku plak...huhhh...jelesssss oke.... ;P


Qaleesya...sebut laaa "bubuuuuubuu" plak lepas ni ehhh!!!


Ermmm...harini mood budak kechik adelah sgt tidak baik....bangun pagi2 lagi macam selalu....aku plak biase laaa kan...bila dah bangun tu bizi la dekat dapo dok buatkan bekpes tuk weols....alah...kacao milo cecah biskut jek pong...hahaha...papa dia pulak pepagi harus masuk mengadap dulu bace news or website cari info terkini....plus gosip sikit2...ngeeee ;P...so dua2 bizi dengan tugasan memasing....Qaleesya plak aku park dekat pool....memula dia behave jek...tak merengek pon...diam jek dok dalam pool  tu....aku pantau jejauh je laaa...sebab papa dia online sebelah pool dia tu jek....habis satu pool dia golek2...kejap2 beralih dok dekat birai2 pool...main sorang2...sambil tangan dok gentel2 cik ulat...aku dalam hati..."wahhh...bejurusnye anak aku"....so terus kemas2 mane patut dekat dapor... bajet rajin sket sebab laki ade dekat rumah kann...huhuuu...plastik betul ;)


Dah siap sume keje, laju2 pegi masuk dalam pool sebab nk layan anak pulak...mase tu dia dok tergolek jek sambil mate pandang tepat dekat muka aku....kesian pulak nampak anak aku....main sorang2...hehehe...terus laju2 angkat dia n ciom2 pipi gebush dia tu...sekali dia menanges kua air mate bederai2....terkejut la aku ngan hubby sb ingatkan dia sakit ke hape....sekali nampak muke macam kesedihan...menanges sambil mulut senget2...hukalosss anak ibu....keshian la dia....terus amek n hug kuat2...baru laaa mood hepi muncul...terus senyum bila ibu ngan papa ade dekat2 ngan Qaleesya....alahai anak...pepagi lagi dah kurang kasih sayang yea...terus ibu ngan papa topup kasih sayang beganda2 harini....hihii ;P


Hye sumee..cantek tak baju baru saya???Ibu beli baju ni untuk saya semalam...tapi papa kate nampak macam baju tokmok dekat kampong...hahaha ;)

No comments: