Jul 25, 2011

Balik kampong lagi ^__~

Hey....semalam adelah hari penat...plus hari ni pon da jadi dua kali penat......sebabnye semalam weols rushing balik kampong...yeahhh...balik kampong lagi setelah seminggu balik rumah sendiri...kain baju dalam bag balik kg haritu pon belom habes kemas lagi...dasar pemalas betul....eeee sekali nk kene pack baju plak balik kampong secara express..huhhh...kesian inchik hasbie kene pulun tekan pedal semalam dengan harini....ekceli xplan pon nk balik...sebabnye baru jek minggu lepas dia rushing jugak balik kampong sebab nk amek anak bini dekat kampong....rushing la sebab terkejar2 ngan date line keje kan...huhhh payah betol jadi kuli ni...nk cuti lame2 sket pn haremmmm....

kali ni kene jugak balik kampong sebab emergency....adik inchik hasbie excident....dia sangat susah hati bila dapat kol dr kampong bgtau pasal adik dia kemalangan jalan raya....so bekemas la kami tiga beranak se~ekspress mungkin....capai mane yg patot terus zasssss pecut selaju mungkin...bagi cepat2 sampai....nasib baik semalam adelah hari minggu....plan nk pegi jenjalan jusco seberang jaya gagal sudah....frust sedikit sebab xboleh jumpe besfrens ai dekat situ...kalo tidak boleh sudah becomolot sambil lage2 montot...hahaha..sensorrrrrr sekali....tetttttttttt!!!!!

Mase kua rumah,..sekali dapat kol dr SIL plak..nk ikut balik same2 sebab hubby dia keje...so sangat tidak selamat jika dia balik kampong secara solo....so, lepak2 dekat USM kejap sambil tunggu kakak kesayangan bersiap...bulih laaa bergambar sakan bajet retis dekat situ....ahaksss!!!santek2 pose dekat atas bukit berlatarbelakangkangkan laut luas membiru....sekali bila chek balik dekat phone ilang sudah semua gambar2 retis tuh....frust lagi disitu....ape la plak problem si vivas kali ni....kate baru beli...ko da buat hal pulak...takkan kene buat wishlist baru kot....aghahaha ;P

Sampai dekat kelantan dalam kol 8pm kot....tak singgah la umah mak sebab nk cepat balik tgok adik sakit dekat rumah...dah balik rumah pon, beliau mintak discharge sebab tak sanggup kene kongsi bilik dengan pesakit tibi dekat hospital tu...vudus betol la pihak sepital ni kan...adekepatot kes kecederaan disebabkan kemalangan boleh pulak depa tempatkan patient dekat dalam ward pesakit tibi plus sakit2 lain termasuk HIV...apekegile servis mereka....ni la sepital gomen....coiiiiiiiii sungguhhhh!!!!

Sampai2 rumah sekali nampak orang sakit dok depan pintu sambut kakak ngan abang balik dr jauh....dengan mate berbalut...kesianyeeee adik aku...luka dekat bahagian mata....dapat laaa semilanbelas jahitan disitu...ngeriiiiiii sgt tgok luka dia...dapat lagi mc seminggu....nampak gaya nk kene topup sem lagi la lepas ni...beliau merempit nk balik kampus secara solo dan merempuh kereta sorang pakcik yg buat pusingan U dekat kawasan tak sepatutnya....habes remuk pintu kereta pakcik tu....kesian dekat pakcik tu jugak....sebab tu beliau tak jadi menyaman pakcik tersebut....cume berbincang secara baik dan mencapai kata sepakat....baik sungguh adik aku sorang ni ;)

Bila balik rumah inchik hasbie kan...masuk bilik weols jek, terus aku feel pengantin baru giteww.....bau aroma dalam bilik pon masih ada...walopon lebih setahun sudah berlalu...diambah pulak dengan langsir yg masih tak betukar...hihiii....terus rase malam petama disitu...hahaha....seronok sebenarnye balik rumah belah sini...cume disebabkan takde sape2 dekat rumah ni, aku sgt jarang2 bermalam disitu....boleh kira dengan jari la berapa kali tido umah dia....sebabnye setiap kali balik kampong weols banyak balik rumah mak aku n bermalam disana....sesekali balik then berkumpul dengan adik beradik inchik hasbie memang seronok....rasa bertuah ditempatkan dalam keluarga ni...dapat kakak ngan abang ipar yg tak pernah sombong walopon berpangkat serta berharta...itu kalo nk dibandingkan dengan haku laaa....ai kan miskin..hukhuk!!!!walopon gaji beriburiban....tak pernah nk bermegah n bermewah2...semua hidup bersederhana....seronokkan...berkat hidup di dunia ni....harta dunia apa la sgt jika nk dibandingkan dengan harta akhirat....betul tak....feeling ustazah pulak...eeeee ;)

Rase bangga dengan kakak ipar...dalam usia muda sudah punya segala.....seronot bila dapat bercerita tentang pengalaman hidup....dia lah menggalas tanggungjawab membesarkan adik2 setelah abah dan mak inchik hasbie meninggal....kakak merangkap abah dan mak....bekerja keras tanggung perbelanjaan adik2 belajar sampai ke menara gading...Alhamdulillah...semua berjaya menamatkan pengajian...tinggal lagi adik bongsu dan kedua bongsu masih menuntut di IPTA....beliau tak pernah putus asa...sekarang pon still sambung PHD dekat USM....tp masih bertugas sebagai pensyarah....memang tabik laaa dengan kakak ipar saya....nak jadi macam dia lah....eee mampu kerrr????

No comments: