Jul 28, 2011

About baju raya 2011

Wahhhhh....sangat gelojoh ini fenfuan....ramadhan belom lagi tapi da sebok pasal baju raya bagai....eeeeee....eh!lagi bape ari jek da nk pose kan....eeee, tak sabar...tak sabar....harap dapat puasa penuh laaa kali ni....peluang ni bukan selalu ada...tahun lepas pun memula azam nk penuh jugak.....niat memang mulia nk puasa penuh sebab da terkecuali dr missP laaa kan sebab mase puasa taun lepas aku preggy....tapi alih2 terpaksa jugak skip 2hari *da ganti siap2 dah pon...eeee....sebabnye aku telan ubat time tengahari dek kerana serangan sakit gigi yg teramat...kate org time tu baby ngah tarik kalsium dari ibu kan....so sebab tak tahan sangat sakit aku decide amek ubat jek dengan harapan sakit tu hilang....last2 rugi jek bukak pose, sebab sakit tu tak kurang sikit pon....ilang jauh sekali laaaa....sampai esoknye masih jugak sakit sampai emosi terganggu time tu....huhuuu...pengalaman pertama kali sakit gigi sepanjang hidup....baru aku tahu betapa sakitnye sakit gigi ni....perit  "___^... apeapepon harap dapat puasa penuh kali ni memandangkan missP belom lagi berkunjung sejak lepas besalin aritu....walopon Qaleesya dah nk masuk lapan bulan.....normal la kot sebab aku full BF kan.... ;)

Ok sebut pasal baju raya tadi kan....ekceli da  start beli pon....banyak Qaleesya punye laa dr ibu ngan papa dia....beli awal sebab tanak kalut plus besesak2 shopping dekat2 nk raya nanti kunon...alih2
ade dah yg terpakai pon, sebabnye ibu dia da tak sabar2 nk tgok anak dia bergaya....so nk kene beli lain laaa nampak gaya...hihiii ;) sgt gilerr teruje bile shopping baju baby gurl ni....rase tak cukup tangan memilih.....tak cukup duit pon yea la kot...hahaha ;)....igt nk beli baju kurung tuk budak kechik ni....tapi mak aku ckp "anak awk ni kecik lg...takut kang dia panas pakai baju kurung nt"....alahhh, kite pakai mase pagi raye je laa sayang ek...pakai kejap jek sb nk bergamba kenangan di pagi raye....mesti sweet anak ibu berbaju kurung...harap2 jumpe la baju kurung size badan dia nt...sedang mencari ni....nk bg tailor jahit pon sume da tanak amek tempahan...lagi2 baju kurung cinonet mcmtu....leceh katenye ;P

untuk aku ngan inchik hasbie....beli yg readymade jek....berape pasang tu belom decide lagi....yg penting kaler sama tema....yg penting dengar khabar inchik hasbie dapat bonus lagi bulan ni....bagus betul kampeni tempat inchik hasbie keje ni, sukeee...sukeeee hihiii....ouhhh, tema raya kali ni adelah...tettttt!!!! hihiii...saje nk jugak buat seprise....cemane la rupe weols pagi raye nanti....ni 1st time nk sambut raye besame ni...satu famely kechik....dah lame sgt impikan saat begini....sekarang adelah masenya....oke...tahap ketidaksabaran nk sambut raya adalah semakin berkobar2...hahaha....dahhh..dahhh....apeapepon, jomm kite sambut kehadiran ramadhan kali ni dengan penuh kesyukuran....semoga ibadat kali ni diberkati serta masih berkesempatan mengisi buku baru ni dengan amalan baru yg lebih berkat....insyaallah...aminnn..aminnn ;)

No comments: