Jun 27, 2011

Three Days yg sukses ;)

Percubaan mendietkan diri bersama inchik hasben ;)
weols sekarang sedang berusaha untuk menurunkan berat badan sehingga ke tahap berat badan idaman...hihiii...mampu kerrr????
insyaallah...
semoga masing2 berjaya mengawal diri dari terus dirasuk nafsu yg asyik nk membedal sajork....eeee ;P

Ia nye telah bermula sejak tiga hari yang lalu sehingga ke hari ni....
sejak dari hari 1st...weols bejaye menghadapi seharian tanpa nasi dengan jayanyeee....huyeehhhh!!!!
inchik hasben orang petame yg gelojoh pegi carik scale...hahaha
sekali bile timbang berat dia....katenye mcm makin betambah...hehehe ;P
alahai yunk...baru sehari kite tak telan nasi...tunggu la seminggu dua....gerenti lemak dekat perut jatuh berguguran....ahakss!!!



campaign SAY NO TO NASI!!!!



agak2 berape lame bulih betahan yeaaa....kalo haku, rasenye sebulan tak telan nasi still oke kot ...cume risao dekat inchik hasben jek...perut dia melayu + kelantan punye brand....memang tak yakin sgt la bulih tahan sampai sebulan...seminggu pon belom tentu kot....mak lain lerrr....mamam roti ngan milo sampai sebulan memang kerat jari laaa ai bulih capai target berat anak dara yg 45kg tuh.....tapi bile pikir balik...ai kan ngah BF Qaleesya...so nk kene makan gak makanan yg berkhasiat....arghhh!!!dugaan ni ;P

Dua hari lepas aku ngan inchik hasben just makan bihun goreng plus roti je kot....hari 1st inchik hasben sempat keluar pegi jogging....tapi ai besenam ngan Qaleesya dekat rumah jek....bepeluh jugak ketiak mak dok mengendong budak kechik tu...bila inchik hasben balik dr jogging memang nampak besemangat sgt dia nk capai berat badan idaman....memang skip nasi habeshabesan...hihii ;)

Hari kedua plak weols just makan sarapan yg lite2 gitew....bejaye juga skip nasi dengan hanya memakan mee goreng yg dimasak oleh inchik hasben sajork...tetibe rase mcm kenyang mengalahkan makan nasi pulok...haahaha ;P tapi weols balas balik dengan berusaha untuk menghapuskan lemaks2 dengan beraktiviti di petang hari....gigihnye inchik hasben pegi beli satu set raket badminton....yea laa...nk ajak ai saing jogging ngan dia pon...memang tak la kann.....kang tak pepasal terbukak balik luka operate..huhuuuu

tu pon mase syok berbadminton ai xsedar terlompat2 hover sampai inchik hasben tegur suh ai behave2 sikit....bukan ape....sebab da lame pencen lompat2 rase cam hover eksited pulok...ngeee~~~ tapi sempat maen kejap saje, sebab ini budak sgt tak sporting....jeles agaknye bile nampak ibu ngan papa lompat2...so kene stop laaa jugak walopon napsu dok ngah klimaks bemaen....hihiii ;)

Time ngah berdiet ni, aktiviti weekend kali ni nampaknye sedikit terbatas laaa...semalam plak bekpes cume dengan spegeti jek, buat bekal perut sebab nk keluar jugak pegi jenjalan...mule2 igt nk dok umah jek sebab bajet petang nk klua lagi pegi PISA sambung maen badminton....eeee...alih2 member hasben ajak pegi Sedim....mandi mande....terus teringat Qaleesya suke main air...sebab mase pegi sungai Junjung aritu tak bagi dia mandi pon...sebab sungai macam kotor sangat....yearkkkkk!!!!so decide pegi la join depa mandi plus piknik bagai....atleast bulih swim2 kan...tu pon besenam jugak namenyeee....eeee ;)

Sekali bile sampai2 sane....sempat bentang tikar jek...belom sempat bukak baju pokok hujan dah merimbun....cume inchik hasben jek sempat join member dia berendam dalam air....tu pon tak sempat basah kuyup....sekali hujan turun selebat alam...kesian tengok adik2 yg baru sampai nk membakor berBBQ....tak sempat masak ayam depa.... ^___~

Mase balik dr Sedim semalam....inchik hasben da mule terbabas diet....dia pegi beli nasi lemak pulok....bukan satu tapi dua bungkus....ngan aku sekali terbabas diet untuk semalam, memule rase nk bg dia makan jek dua2 bungkus tuh...tp nasi lemak tu sedapnye boleh tahan, lagipon ai risao diet inchik hasben terbabas begande2...try tuk jadi penyelamat...iye la sgt kan..ahakss!!!!....tapi nasi tu seketul penumbuk jek...idok ler banyok bebeno....kire aci lagi laa diet ai tuk semalam tuh....ngeeee~~~~ ;)

No comments: