Jun 15, 2011

Qaleesya 6 bulan ;*

Wawahhhhhhh....da hampir setengah tahun anak aku ;)...lagi 6bulan jek syg, nt Qaleesya da cukup setahun....eeee xsabanyeeeeeeeeeee ;P....bukan Qaleesya yg xsaba...tp ibu diye....sebab nk sambut besday anak..hihiii ;) hoverrrrrrrrr takkkk???Adekorangkesahhhh yea takkk!!!!
sejak da masuk 6bulan ni, makin banyak laaa peel2 baru yg diye tunjuk dekat kami...emmmm tp yg paling besss sekarang ni Qaleesya sedang berusaha nk merangkak....tertonggek2 montot nk bangun...tp belom bejaye jugak lagi...tu leee montot berat sgt...hehehe ;)
bile nengok diye sgt gigih berusaha nk bangun tuk merangkak....sgt bebangga plak rasenyeee ;8)
sebab itu menunjukkan Qaleesya semakin membesar dengan jayanyeee....minda pon da semakin berkembang...sume nk try...geget itu , geget ini , tegolek kesana sinun sampai jatuh tilam....lepas ni tatau ape plak dia nk buat....sekarang sgt bahaya kalo bia dia sensorang lam bilik...penah aku try skodeng senyap2 balik pintu...bile dia meniarap atas tilam kan...xde sape2 kat sebelah, mate mule la melilau kepintu...pastu dia terus sengetkan kepala dulu...pastu lentokkan badan da mule la nk membalik2kan badan menuju ke pintu....dalam ertikatelain....tergolek2 nk pegi lua cari ibu...huhuuu...bile da sampai dekat tepi tilam terus aku laju2 pegi ambik dia,pastu mule laaa dia gelak2 pastu buat muke xbesalah lansung ;)
adoiii laaa wahai anak....bahaya tauuu...nt awak jatuh then benjol2 dekat kepala ke mane2 ker...nau'zubillah!!!!mintak dijauhkan laaa sume tu ...xsanggup rasenye....

 hye...anty sume...name saye Qaleesya..umo saye 6bulan 9hari...hihiii ;)
saya baru belaja nk merangkak...huhhh susahnyeee skill ni....ibu slalu bg support saya....suh saye jgn give up...so saya jadi besemangat nk try...lagi dan lagi ;) cer anty2 sume nengok saye ngah training ;)


memule warm up dulu kate ibu....angkat kaki, pastu goyang2....sebab nt nk bg stamina saye kuat n cepat pandai merangkak...nt bulih laa saye maen kejar2 ngan ibu dalam rumah....hihiiii...ibu jeling maut dekat saye...eeeee....xpe laaa bu, ibu kan nk diet...kene laaa keje keras kejar Qaleesya nanti...supaye cepat kurus....ngeeee~~~~


Ok...jom kite mule.....ibu dekat sebelah saye sambil cekak pinggang ;P
memula angkat kedua belah tangan....ibu ckp skill ni dipanggil latih tekan tubi....penat woooo!!!!
arghhhh....susahnyeee nk bangun....ape laaa yg berat sgt dalam perut saya ni ;P


 Then...skill angkat montot pulakkk....arghhhh!!!! lagi berat rasenyeee....ade sape2 nk bantu takk????beratnyeee...montot sape laaa ni ;P

huhhh!!!!rehat dulu laaaa...saye penat....ni masuk hari keberape dah saye training....belom sukses pon lagi.....bile laaa nk bejaye ni???

No comments: