Jun 25, 2011

Midnight bedua jek malam ni ;)

Sebab takde citer bess nk dilayan....Anaconda zaman tok janggut pon kire bulihh laaa ;p
mate da rase nk telelap.....tapi budak kichik neh masih aktif....biase dia da tido time2 mcmni, disebabkan tadi mase kelua cuci mate cari baju raye...hehehe ;)...mase balik dr shopping td budak ni tido xhengat..pas isyak baru bangun....tu pun sebab mengigau sampai nanges2 air mate klua bejurai2....ni mesti mengigau sebab kene tegur ngan abang la dalam lif petang td....Qaleesya tadi mase dalam lif bulih pulak dia senyum2 dekat mamat bangla dalam lif...haishhh anak...kotye nk btegor pon memilih la sikit anak oiiii....bile dia senyum2 mamat bangla tu ngan member dia tegur la qaleesya....budak neh bile da kene tegur mule laaa main drama air mate...mulut muncung2 plus senget2 mcm sedih sgt....hadoii laaa....len kali kalo nk senyum pong acu pilih hok semat2 sikitt teh...bulih ibu tupe skaki...hihiiii... ;P


ini budak baru jek tido...tadi punye laaa susah nk tidokan dia....penat nk punggah pegi mari masuk kua bilik....aku bawak masuk bilik dia mule laaa hok hek hok hek dok merengek nk klua....bile dok lua mula laaa hok hek hok hek nok masuk bilik plok....susah bebeno nk tido...dok begolek2 atas tilam , abes satu tilam dia jelajah buat pusingan....biase kalo dia susah tido mcmni haku kene wat aksi2 yg bulih buat dia gelak sampai penat....buat aksi joget2 sampai kene tegur dengan inchik hasben...sebab da xhengat dah luka operate belom sembuh lagi...opsss...ai lupe yunk!!!aku mcm tu laaa, mase joget2 mmg xsakit...bile time nk tido kan...mule laaa terase pedih2 dekat tempat operate tuh...huhuuu...ngeri oke ;P
bile dok tggu dia ni lena mcmni buat aku plak rase nk terlelap....last2 bawak dok lua layan tv citer anaconda, midnight bedua sebab inchik hasben duty malam ni ;P....

aku bile bedua mcmni malam2 harus la rumah ni terang benderang...abes sume lampu aku on...dasar penakut ;P....inchik hasben penah ckp..."ape la syg ni...dok dalam rumah pon takut...bukan ado gapo2 pon"....hihiii  ;P tp kan, lepas tengok anaconda tadi hati mule rase takut nk pegi bilik air....sebab aku terbayang ade sesuatu dekat atas tangki air dalam toilet tuh...tggu la inchik hasben balik jap lg laa...kalo nk terkucil pon..buat2 xreti dah laaa....huhuuu ;P

tadi mase nk tidokan Qaleesya kan, dia muntah...pas nenen jek dia batuk2...aku laju2 angkat then bangunkan dia...alih2 dia muntah jugak....abes lencun baju dia plus aku skali....kesian plak bile tengok time dia muntah tu...abes klua susu....bau masham2...siap pakej muntah klua kut idung lg...huhuuu...panik mak ;)

dulu2 mase dia 1st muntah2 mcmni buat aku jd takut dan bimbang...sekarang da biase..kire oke la sket , kesian anak ibu....dia mcm biase jek...muke rilek jek siap senyum2 lagi sambil muntah klua ikut idung...aku risau takut dia lemas ke hape...nasib baek tade pape.....tu laa len kali nk mamam kene mamam sambil baring tau...peel terkini suke sgt mamam sambil meniarap....haishhh....mentang2 laa da expert bab2 meniarap...macammacam yea kamu ni ;p



bile tido, muke sokmo bekerut lagu ni....dok mikir gapo laa anak ibu neh.....ni mesti dok tringat ko walker hok kito tgok pete tadi *g tengok je laa dulu..sebab walker buke awak bulih wat bergaya pon tuk rayo neh,ngeee~~~ ;P....jange rusing laaa...papa janji doh nok beli kea...papa oyak nati sayang bulih ngakok neh kito beli slaluh...rajin2 la prektis ngakok tuh, bia cepat bulih beli walker come tuh.... ;) hehehe meh nok ciommm...muahhhhhmuahhhhhh....tido lena2....nt bangun laaa awal mace skalo pagi esok deh...kejut ibu bangun smaye subuh.....saye anak ibu ;*

No comments: