Jun 19, 2011

Dia jenis stok yang sensetip ;P

Malas bebeno nk menghadap senjak dua neh.....seharian dok rumah pon....i seronot takhenggat melayan ini budak kichik yg semakin pandai memintaminta...hihiii...dah tu asyik beremosi xkira masa....sekarang ni sgt obses ngan bapaknyee...pantang nampak muka papa...terus merengek2 mintak dokong....dah tu siap belakon wat drama bagai...contohnye bile dia ngah baring kan...mule laa mate dok menggoda papa sambil dalam hati "papa, dokong plisss"!!! then kalo xjalan jugak taktik tu, mule laa diye buat2 batuk...sebab diye tau...biasanye kalo diye batuk2 mase ngah baring, weols laju2 amek then bangunkan diye...so secara tak langsung...dapat laa naik dokong yea takkk....eeeee...anak sapa  la ni ^___* mujur la bapaknye superduper rajin mendokong tahap kuasapatbelas ;P cer dok ngan haku time papa diye pi keje....dudok la ekau disitu...bulih pulak baekbaek jek dok maen sorang2 atas toto....sambil mulut potpek potpek...membebel ntahapehape...ibu xpaham nakk oiii ;) hehehe........
seb bek dia paham yg omaknyee ni idok lee gemor mane nk medokongnyeee....udah ler berat....sekarang ni suko bebeno bg arahan pakai kaki tande penunjuk arah mane diye nk pegi...contohnye teman dokong diye pegi dapo, bile lalu depan peti ais...mule lerr mengelepor dok gerak2kan kaki diye suh teman pegi dokek peti ais tuh...udah le tu..siap hulur tangan nk bukak sendiri peti ais tuh...hadoii laaa...kecik2 da pandai cr port yg banyak stok makanan...menurun pangai sapa la neh...hehehe ;P

 yea saya tahu...muke kami adelah tidak sama....kerana Qaleesya adelah kopipes papa sebijiksejebon ;) sebab tu hidung diye tak mancung kembang macam aku...muahahaha!!!! tapi mata kami mungkin sama....mungkin jugak bibir kami serta dagu runcing kami...hahaha ;O *perasaan mule menguasai diri tika ini....ngeeeeee ;P
alah...ekceli mase Qaleesya dalam perut ibu lg ibu da nampak muke awak banyak ikut papa....sebab tu bile da keluar ni awak sayang papa lebih2....kengkadang ibu rase nk merajuk....sebab awak bile nanges jek...papa pelok n dokong terus diam plus ketawa terkekek2 sampai terhoverover gitewww.....kadang2 papa layan awak lebeh...awak pon malam2 bile tido time asek nk dekat ngan papa jek...sampai papa xhingat ibu dah....terus jelesss disitu ;P tapi awak tak tau papa akan bangun dok sbelah ibu bile awak dah tido lena..hihiii ;)


 Kami berkongsi lelaki yg sama ;P
dan ibu tahu...papa sayang kite bedua....sayang sangat2....
papa kate dalam bab ni kite sume menang....
sebab masing2 punya dua jiwa yg saling menyayangi dan disayangi....
[papa = Qaleesya+ibu...ibu=Qaleesya+papa....Qaleesya=ibu+papa] ;)

Tadi petang pegi jalan2 wif papa....pegi main2 air dekat sungai Junjung ;)...Qaleesya sgt hapi sebab dapat rendam kaki dalam air....disebabkan pergi tanpa merancang tlebih dulu...so tiada apa2 persalinan yg dibawa....so idok ler merase berendam air sungai....walopon Qaleesya kelihatan mengelitik mcm itik jumpe air....sampai mood terganggu sebab kenot mandi sungai...hihii...eh ini budak sudah pandai layan cerita sedih....entah malam bile aku lupe dah....aku ngan diye baring2 sambil layan telebisen kat umah...sambil2 dok tukar2 chanel tuh aku terlayan cerita sedih..kalo xsilap drama kat tv9 kot "kepadamu kekasih" memula Qaleesya dok kusyuk geget telinga ulat dia...tetibe drama tu klua bab budak pompuan kechik dok menanges...memang merembes air mata laaa scene tu....tetibe aku nengok Qaleesya da muncong2 mulut dok tahan nk menanges....memang sedih laaa aku tgok diye time tu....terkejut pon ade...terus dalam hati..ouhhh sensetipnye anak haku ;P

bile aku tegur jek terus dia menanges sampai klua air mata sambil mate still dok pandang budak pompuan dalam tv menanges...huhuuuuu....laju2 aku tuka chanel sebab nk stabilkan mood anak dara ni...baru laa dia senyap pastu terus sambung balik geget telinga ulat ;P
yg aku perasan lagi lepas tu...bile tengok kartun sorang2...dia da mule senyum n gelak2 kunon mcm paham sgt...hehehe...lagi2 kalo layan upinipin...memang xbekelip laa mate...bulat membuntang


Sayang ini budak yg amat ;)
"happy papa days"
syg!!we love you so much!!!!
^____~ .... ^_*

No comments: