Jun 10, 2011

Dia dapat MC kami super duper happy ;)

Semalam inchik somi pegi keje...pastu tetibe tengahari mase nk tidokan budak kechik neh dengar bunyi pintu diketuk...bekali2 jugak ler...memule aku buat derk jek, sebab ingatkan ade guest yg dtg umah sebelah ker..umah depan ker..sebab bila tinggal kat umah mcmni...pintu umah org depan kene ketuk pon da rase mcm org tu ketuk pintu umah kite plak...hehehe *apeakumemembebelni???
bile pasang2 telinga...ghupenyer pintu umah ai yg kene ketuk...hihiii ;) memula takut jugak nk kua pegi depan...sebab da banyak kali bunyi ketukan...so aku kua jugak laa...memule jalan pelan2 tanak kasik org kat lua tahu dalam umah ade org...hahaha bajet penipu kan...padahal bunyik telibesen da membuktikan dekat dalam ada org...eeee ;P...bile da sampai depan pintu aku tanye laa "sape tu"...diam jek xbejawab..dalam hati dah berdapdipdup neh....sekali selak langsir nampak baju mcm kenal...terus rase hot gitewww....saspender betol la pacik neh ^__~ terus bukak pintu....boleh plak dia ckp..."kenape bukak???" ..."abes da ketuknye mcm nk roboh pintu...ai bukak laaa"..."bahaya tau men bukak jek tp xtahu kat lua ade sape...ntah2 perampok ker....perogol ker"...haaaaaaaa...terus rase terancam...eeeeee~~~

 
 sambil dok bebel2 terus laju masuk bilik...sebab ini budak kichik sudah melalak bikin konsert....tp bile nampak muke papa diye terus senyom..terus ngantok ilang...terus xjadi tido...huhhhh...tensennnn ;P  inchik somi dapat Mc....so keje halfday jek...aikkk...nampak mcm sehat jek, ape kes tetibe dapat mc neh....dia ckp td sakit,pastu bile pegi panel doc bg mc...terus aku terkejut...wahhh...bape ari????bajet Mc duatige ari kan...hahaha ;) bile dia jwb arini jek...terus down semangat nk menggoda...hehehe...sakitnye sikit jek...sebab dapat Mc punye pasal..kua kinik jek terus ilang sakit...hehehe ;)
okey jugak kalo dia Mc...ni tak, asek keje jek manjang...ai nk balik kampong pon xbulih sebab da xde cuti dah...setakat cuti ujung minggu sgt cinonet la nk balik...tp rase besss plak bile tetibe time2 mcmni ai xkeberduaan dirumah...slalu sgt busannnnnn....bulih laaa..ai plak amek Mc...bg dia plak layan budak kichik yg sedang membuas neh...lalalaa ;)
 Sekarang sgt laaa xbulih duduk diam....tergolek2 kesana kemari....sesukehati....pantang nampak sasaran..mule laaa badan meliuk lentok nk bergolek ke arah sasaran...antara objek sasaran terkini paling digemari adelah remote ngan henpon....ape laaa yg buat dia tetarik sgt2 ngan dua mende tuh...kalo da dpt dekat dia dua bende tuh..try la rebut dr tgn dia...sure bingit telinga dengar dia jerit2 sampil dok pokpek2 membebel...sekarang pon da pandai ckp sorang2...like.."la la la...la la la...ta ta ta...ta ta ta..."pastu gelak2 klaka sungguh budak kichik neh...muahhhhh....memang buat ibu geram nk ciom tauuuuu ;*
 Inchik somi request nk mkn puding neh...so da ade kesempatan terus laaa tunaikan hajat dia...dia mmg sgt gemar mkn puding gula hangus neh..kengkadang rase rugi tau bile dia beli kuih neh yg harga duatige hengget seketol...sebab nk mkn punye pasal....so baik aku sendiri buat...lgpun airtangan binik lg menambahkan kesedapan kueh neh...betol takkk???? ;)
 Hmmm..mg xsempat nk beku dalam peti ais laaa....masak2 jek terus ngapppp....sampai habes....aku xmkn pon xpe...janji bulih tengok dia mkn dgn penuh selera....tetibe teringat dekat abah...ni pun kueh pebret abah gak...hukhukkk...rinduuu nk balik kampong lorh ;(

Petang plak bawak budak kichik neh jenjalan....sekarang sgt kesian kalo weols mkn depan dia...punye laaa melelh air liur...mase ni weols makan jagung bakar ngann jajan...sekali nengok Qaleesya da melelh air liur...alolooo kesian anak ibu....aku da try bg dia mkn nestum...tp dia tanak sgt...nk try bg dia mkn bubur nasi plak...tp peralatan belom beli lg..hehehe...lgpon dia xmenanges or meragam menunjukkan tanda2 kelaparan yg amat...maknanyee susu masih memadai laaa yeaaa ;)...nt kite men masak2 yea syg....tp ntah dia suke ke tak mkn bubur tu nanti ;)
budak hepi sebab bulih kua jenjalan....

mmuahhhhh...ibu ngan papa sayang Qaleesya sgt2 ;*

No comments: