Jun 24, 2011

Cerpen Bergambar Rojak ;)

Sile jangan bertanya kenape tajuk entry kali ni berunsur ilmiah.....plus terpesong ke laut serta ntahapehape.....ni la akibatnye kalo merapu dulu baru letak tajuk....aku memang failed bab2 nk letak tajuk entry...sebabtu kalo korang perasan entry dekat belog aku ni mane penah match pon ngan tajuk...hihiii....ekceli ai maen belasah jek...sebab ai memang xkesahhhh....hehehe ;)
nk menempek cerita tapi malas nk menaip...so ini saje laa hasilnyeee ;P

 kelihatan seperti seorang kakak sedang memangku adiknyee....ataupon bagaikan seorang aweks sedang mendokong anak buahnye....eeeeeee....lupe diri betol pompuan ni kannn.... ;)

 Budak hepi sbelom kene cucuk....Qaleesya kene inject td pagi....sedikit pembetulan yea....checkup Qaleesya bukan semalam...tp hari ni....ni laa akibatnye kalo banyak sgt urat saraf putus mase besalin dulu.....terkene penyakit nyanyuk dak haku neh....seb bek tergerak hati nk bukak dulu buku rekod kesihatan tuh...sekali tengok tarikhnye...alamak....so, mule laaa pak supir melencong arahtuju....terus kami bertiga tuka plan pegi makan angin sambil keluakan angin....oke le tuu...plus lagi sambil meraikan hari bapa dengan makan2 geeseebee dekat mekdi...sukeeesukeee ;) sangat okeee kannnn...bebaloibaloi...lalala~~~
perkembangan selepas checkup 6bulan:
~berat : 7.9kg
~tinggi : 69cm
~kepala ukur lilit :44cm
berat ibu Qaleesya; 55kg lg setakat ini ;)


tapi kan, service dekat klinik pagi tadi sgt betol2 menyepoilkan mood weols.....bile pegi2 kan...kedudukan kaunter sudah berubah...aku plak jenis rabun tahap taktaunakcakap tahap hape dah....laju jek jalan pegi dekat kaunter belah depan mcm biase....sampai2 terus jek letak rekod baby tu dekat tempat biase....memule da perasan dah "eh!mane bakul tempat letak buku ni???" tp soklan tu just dok bebel dalam ati je laaa...sebab bile nampak muke misi yg duduk dekat kaunter tu mcm buah limau purut....dah le masam berkerut~u pulak...*haaa kan tak pepasal dah dapat dose kering disitu....sebab tu la yg buat aku tak jadi nk beramasmesra dengan misi tuh...lepas letak jek terus pegi duduk sbelah laki aku...sambil mulut bebel2..."eh xmesra alam laa misi tuh...kalo nk duduk dekat recption harus laaa muke manis plus senyum...bla bla bla..."kenape arini ibu rase mcm xbess je paa"...laki aku mcm biase laaa...tahan telinga dengar bini dok membebel...huhuu...sekali mase dok membebel tuh aku ternampak ade satu lagi kaunter baru dibukak...dekat situ ade bakul tertulis "Register"...huhhh..patut leerrr....alahai cik misi...berat sgt ke nk bgtau makcik yg rabun ni "eh..kakak, kaunter register dekat sbelah sana"..sambil senyum manis tahap gula patbelaskilo. bulihhh????

bab tu aku bulih sabar lagi laaa...sampai jek turn name anak aku dipanggil....boleh jek ko main paling belakang jek sambil ckp "bukak baju yea...pastu letak atas penimbang tuh" laju pulak mulut haku pegi menjawab..."eh, biase just bukak pampes jek, baju tak payah bukak"...sebab aku bajet malas laa nk bukak2 baju anak aku kan...sekali misi tu jawab "bukak semua laa" dengan nada agak sedikit  keras, tp hati aku tersentuh oke...terase dilayan mcm penjenayah gituuu ;P time tu laki aku xmasuk sekali.....kalo tak, memang menanges air mate darah dah misi tuh kene sembur ngan laki mak....bajet laki aku supermen kan...penyelamat bini dikala dalam kesusahan....eh, uols pecaye tak. misi tuh sampai kesudah tak pandang muke aku mase dok tulis rekod anak aku....berani ko yeaaa!!! dah tu dok sebok tanye aku pulak, "ni suntikan yg keberape ??" "anak umo brape bulan" dengan xpandang muke aku langsung....sgt tak cemerlang oke...Wehhh...tetibe rase nk menyinga....bukan ker ade dalam rekod sume tu...dah tu bulih tanye aku lg "ni suntikan yg kebrape"....coiii betol laaa misi tuh....memang aku rase nk sound jek time tuh....tp bile nengok muke Qaleesya....terus rase sejuk hatii neh....memang terase sgt lain macam checkup kali ni....biasenye misi2 dekat klinik tuh akan melayan ibu dan anak *bukan aku sorang jek...tp semua ibu dan anak oke....dengan penuh senyum dan mesra sekali....sejak2 dr aku pregnant dulu, memang puas hati laaa dengan servis dekat klinik ni, kire xpegi pivet klinik pon rase selesa giteww....tapi kali ni....memang buat aku rase nk tukar dah lepas ni...

lepas tu ade satu lagi part yg buat bukan aku sorang jek naik angin...tp inchik somi juge....bile pas da timbang ngan ukur segala bagai kan....terus weols dibawa ke bilik tempat nk inject baby....kali ni mcm biase laaa, inchik hasben wajib ikut same....bile tengok cara misi tu layan anak aku mase nk bg injection tuh...memang terase nk menanges....ade ko tolak paha gebush anak aku dgn sedikit kasar...sgt tak penyayang oke....aku da nampak inchik somi pandang lain macam....da tu mase nk inject tu, takde pon ayat2 pujuk2 mcm biase aku dengar mase misi2 sebelom ni nk inject anak aku...ko terus pegang kuat2 paha anak aku pastu terus bg jekk injection....sampai Qaleesya kali ni menanges agak lame dr biase....slalu dia nanges kejap jek ..bile da dokong terus diam plus senyum2...tp kali ni tidak...samapi masuk kereta pon Qaleesya still mulut muncung2 tande tahan nanges...nampak mcm dia sedih sgt....terus rase nk marah dekat misi tu berganda2...inchik somi jgn cakap laaa....membebel mengalahkan haku dah....terus ajak g pivet jek lepas ni....tp aku igt nk tengok dulu next checkup mcmane...kalo still mcmni jugak..memang kene tuka jugak laaa...kesian anak aku oke...ni bukan anak ko....kalo servis mcm ko bg ni...aku rase ko hanye layak jd misi dekat klinik haiwan jek...tp aku rase depa pon lg bagus kot servis....sebab servis ko hancur laaa..sampai aku terpaksa ngelat tuk buat ujian pap smear tuh hari ni...hehehe...ade jugak alasan kannn, eeee....rase malas laa nk nengok muke misi tuh lg lepas ni ;p




 saye dibuli lagi... ;P
haaa...yg ni hanye mak bapak diye jek bulih buat....
ini dipanggil gurauan dengan penuh kasih sayang....hehehe ;)


 

sori lerr...gamba ni hampir2 tak lulus piawaian pihak penerbit....
adekepatot baju Qaleesya terbukak button disitu...
ngeeee~~~ ;P  
ni pica semalam...1st time pegi lepak USM bawak anak...dulu2 mase kapel2 n pas kawen sgt kerap pegi lepak sini...sebab bajet nk amek feel weols kapel mase blaja...hahaha...buang tebiat betol ;P....bile lepak sini kan, rase rindu zaman2 blaja dulu....terus cakap dekat inchik hasben...."ai teringin nk sambung master laaa yunk...support ai pelishhhh!!!....inchik hasben senyum sambil buat mulut muncung2 tunjuk Qaleesya.....huhuuu terus sedar diri makcik....sambung master???bile laaa gamoknyeee tu yeaaa ;P

ini lerr dua baby kechentaan daku....walopon dia tidak ler sekacak seth tan *kacak kerrr???hihiii
ai totap suke sebab body diye da ala2 seth tan gitewww....auewwww....
love yu thisssssssssssssssssss much syg !!!!

No comments: