May 29, 2011

Nasi Lemak Samah [limeplohsen]

*hapdet:
ini laa nasik lomak limeplohsen ;P

Dihari minggu yg sgt rajin....lalala~~~
pepagi lg da bangun tanak nasik lemok wat sarapan pagi ni.....alahhh makin betambah laa lemok2 begantungan dalam umah neh heheehe...eh, bukan ke sejak2 ade baby ni memang dah selalu bangun pepagi ke,eeee...kalo dulu bangun pagi lepas solat ngan anta inchik hasben g keje laju2 terus carik tilam sebab nk sambung tido....ekekeke ;P..
nah sekarang...amekkkawww....pepagi sebelom subuh anak dah kejut suh tuka lampin ngan mintak nenen....so omaknyee harus laaa bangun dengan mamai2 sambil amek masa bertafakur seminit dua...sebab kepala pening kalo bangun secara mengejut neh.....kang xpasal2 dua beranak jadik nangka busuk pepagi bute....hehehe
tapi kan Qaleesya neh, mase aku ngah bertafakur nk meneutralkan mood sleepy tuh kan...diye mule laaaa dok pokpek pokpek...dok bg tazkirah pagi dekat ibu dia...kengkadang dicekau2nye muke aku....suh bangun n amek diye g tuka lampin....hohooo...anakkuuuu so demand ya kamuuuu ;P
so nampaknye sekarang...kene la sesuaikan keadaan...
yea laa kan..dulu lain..sekarang dah lain... ;)
ouhhh..jom bercerita pasal menu bekpes tadi pagi....
pas tuka lampin n solat segalabagai...aku terus jek masak nasi....tumisnye awal2 da buat malam tadi....kang kalo buat pagi ni alamat...kang nasi lemak tu jadi menu lunch plak tuk aku ngan incik hasben....eeee~~~
incik hasben pagi2 lagi laju kedapo....terus ckp..."bau nasi lemok laaa"...
si binik plak senyum2 dengan perasaan di dada penuh debaran...bukan ape wehhh...aku kalo bab2 masak nasik2 neh terus jadi parkinson mase incik hasben bertanya....bukan ape...takut sgt kang masak banyak2 pastu kekedai jua akhirnyee...sebab aku sendiri pom xkenyang sb xleh nk telan masakan sendiri....hahaha
*ini kisah benar yg penah belaku okeee ;(
kirenyee ni kali kedua laa aku buat nasi lemak....
kali petama dulu, kumen juri amat membuatkan telinga ni bernanah ^__^
sebab juri yg rase masakan tu nasib baik xmuntah darah....hehehe ;)
tp untuk kali ni...kira da pass sket laaa...cumenyee nampak mcm juri takut2 nk merasa...
td pong diye mintak nasik lemak yg rege limeposen jek....amboi bang!!!takut kerrr...hahaha ;)



sebab diye mintak yg limeposen jek...ghopeee ini aje laaa yg dapekkk ;)
tp komen diye kali ni....bulih bikin ai xmandi laaa sehari...hahaha ;O

kalo singgit lagu ni kot...mungkin...lalala~~~~
*pic adelah hasil gugelan....tenkiuuuu
*___^

No comments: