Dec 3, 2016

Konvokesyen anak dara 2016

November 2016
dah tamat dah dunia tadika Nur Qaleesya Humayra.
2017 dah masuk darjah satu. Masuk ke alam persekolahan baru, lebih mencabar lagi duhai anok.
bertabahlah buat ibu, kena kentalkan semangat mendidik kamu dengan lebih strong lagi dari rumah..huhuuu.

Walaupun esok lusa baru genap umur kamu enam tahun, redha sajelah melalui alam darjah satu di usia enam tahun...nasib lah anak hujung tahun kan...semoga anak ibu cepat sesuaikan diri di sekolah baru nanti.

Redha jugak lah nanti untuk lalui sesi persekolahan di sekolah baru nanti cuma untuk dua minggu sahaja...lepas tu nak kene hadap pulak sekolah baru lagi after 2weeks di kampung..sebab ibu balik kampung bercuti panjang...huhuuu


jubah konvo biru ni, terimbau pulak zaman ibu konvo di uni dulu.
#uumdihatiku



kenangan dengan teacher Qistina dan cikgu Bibi tabika perpaduan taman pauh jaya 2016.


Last day pakai uniform biru kuning ni...lepas ni tukar kaler dah biru putih..hehehe


Dengan bff, teman merajuk dan bersembang dalam kelas...hari2 balik school ibu la tukang dengar cerita dia pasal bff dia yg suka merajuk ni...nasib la Qeesya suka memujuk...ahakss!!


Bergambar sebelom ke majlis konvokesyen anak bonda...ilebiuu sayang :*
#mukaibusebelahsajapondahnampakkembang..huhuuuu


Yeayyy!!!
dah konvo, dah bleh create resume and mohon kerja lepas ni...hehehe.

Tamat sudah dunia tadika anak ibu...semoga hari2 mendatang membuatkan kamu lebih kuat dan matang sayang. Doa ibu papa sentiasa mengiringimu.

GOOD LUCK for 2017 !!!

Nov 25, 2016

2016

Update untuk 2016 :P

Alahaii...
kesian blog comel ni terabai...hehehe
bukan tak sayang bukan tak mahu cuma tak mampu jek nk rajinkan diri utk hadap awak setiap masa...maafkan saya :)

Entah kenapa hari ni tetiba datang mood nk jenguk awak.
setahun sekali jek mampu update, nasib lah kennn...hehehe

Banyak benda nk storimori dengan awak.
harap mood nk update makin bercambah lepas ni.
banyak rasa yg 
terpendam 
terbuku 
terperam
xmampu nk luah dah dekat sesape.
harap awak sudi menahan sabar dgn setiap titipan luahan hati saya lepas ni.

So, hari ni sy istiharkan yg saya akan kembali aktif berbicara dengan kamu.
semoga rindu kita akan terubat nanti.

sekian dari saya 
tuan tanah kedaung :)
#mukakembangituazambaru2017 
:P





Jul 30, 2015

Ku Tak Reti sudahnyeee :p

 Assalamualaikummmm semuaaaa :)

Salam raya kosong2 yeaaa....hmmm....masih ade lagi ke yg sudi jengok ke tanah hamba ni, kering kontang sudah...setelah sekian lama berkubur di lautan sepi...hahaha...karam dipukul ombak rinduuuu...huhuuuuu . agaknyee mood nk berblog dah berlalu bagiku....faktor usia mungkin...ok itu fakta ;P

tapi entah kenapa harini telebeh rajin plok siap nk beredit sidebar plus layout bagai...ahaksss!!!
nak up gamba terkini laaa kennn..kot kot ade yg renduuuuu....agagagaaaa ;P

dah jakun plak rase nk add gadget dekat layout...padehel dulu kemain tererrrr...katenyee...muaheheheeee ;D sekali bila dah up gamba ku ...puas sudah ku tekan save...idok la menjadi sudahnyeee...ku memang tak reti dahhh oiiii....last2 stresss menguasai diri....



jadinyeee kutepek disini saje buat tatapan muuuuuuu #ehemmmmm


tatap lah juge terowong kami bedua ni....lobang hidung sape lg lawoooo...hiksss. ade sesape yg tak kenal sape mamat ni....ni ku nak memperkenalkan abang sado kauhadooo....musuh ketat merangkap bedmateroomatehousematesegalabagai ;P
#temangadohtemanpinjambahutemankumerajukkautakpujukkutinggalkausorang2padamukaaku....eh!!
hahahaha...limetaon kawen rase dah mcm lime belas taon...huhuuuu #salamrayakuciomtgnmu :p


Gamba raya bedua jek..bertiga yilek sebab time begamba dia pegi mane entah...kutaktahu...jangankautanyeeelagieee eh!!!


lastly tepek gamba anak dara yg dah meningkat usia jugak tapi #adikbarutakdapatdapat #jangankautanyejugakkustressss...hahahhaa

ok lah sudah2 merapu kupenat....sekian update terkini tuan tanah kedaung..tunggu entri baru mungkin taun depan...#hashtag adalah trend terkini harap maklum...okbaiiiii ;P

Jan 3, 2015

2015 :)

Welcome 2015 ;)
#plisbenicetome

Hai...tuan belog masih ade yea...sihat sega buga lagi setakat ni...sempena tahun baru ni ai amek peluang dan ruang sikit nk hapdet belog merapu meraban neh...hehehe

rata2 bloger2 lama pon nampaknye semakin menyepi...mungkin dek kerana munculnya medium2 baru yg lebih fun cepat dan pantas dan ai pon salah sorang tak terkecuali...tapi xde nk aktif sgt pon...just online bila dah rasa bosan teramat...lain2 masa lebih kepada aktiviti sihat bersama cinte2 hati ;)
much more fun and haveng ;P



Alhamdulillah...masih dipanjangkan usia sehingga ke saat ini....masih boleh tersenyum dan berbahagia dengan kehidupan yg indah ini....tahun 2014 tahun paling banyak dugaan buat ai...kadang2 terpikir mungkin 2014 juga tahun penuh dugaan buat semua agaknye...negara pon di duga dengan pelbagai peristiwa yg menghibakan..merentap setiap jiwa rakyat malaysia, bermula dengan insiden kehilangan pesawat MH370 dan di ikuti pula MH17 xcukup dengan itu, penutup tahun 2014 kita semua di duga jugak lagi dengan banjir besar menimpa saudara2 di bumi tercinta..."KELANTAN MENANGIS" semoga mangsa2 banjir tabah hadapi ujian yg maha hebat ini...ada hikmah di setiap apa yg terjadi. dan untuk yg terakhirnya kita dikejutkan sekali lagi dengan insiden terhempasnya pesawat air asia QZ8501...Allahurabbi.

Semoga ALLAH mengampunkan segala dosa2 kita semua....Mungkin ini teguran untuk umatNYA yg sering lupa padaNYA.

Astaghfirullah...Ampunkan hamba YA ALLAH.

Jun 12, 2014

Update ;)

Assalamualaikum.
Malam ni malam nisfu sya'ban....Alhamdulillah masih diberi peluang dan ruang bernafas di bumiMU ini..syukur masih dikelilingi aura2 bahagia dan semangat juang yg kental untuk meneruskan kehidupan yg terlalu mencabar ini. Moga berterusan dan berpanjangan hendaknya ...Amin.

Tutup buku lama bukak buku baru...semoga yg baru akan lebih baik dan sempurna buat bekalan di sana nanti....inshaallah.

lamenye blog xberhapdet...last cerita pasal MH370 hilang...sampai ke hari ni pun masih belum ditemui.
semoga segalanya dipermudahkan...Hanya ALLAH yg maha tahu apa sebenarnya yg terjadi...kita hanya mampu berdoa semoga segalanya berakhir dengan baik...semoga pengakhiran cerita ini akan memberi ketenangan untuk semua pihak. #prayforMH370

Debaran menanti Ramadhan...tinggal berape hari je lagi kan...niat di hati ramadhan kali ni ai nk berteraweh di surau dekat rumah nanti...harap2 cinte hati bg kejesama...risao jugak nanti kot2 xleh nk beribadat dengan tenang kalo dia buat perangai comel dia tu...hihiii...maklum lerrr...comel sesangat peel nyeee :P
mohon bg kejesame yea anok ;)

okbai...sesaje hupdate...kesian tengok blog terabai...hihii
salam nisfu sya'ban


Mar 12, 2014

MH370

Hari ke4 yg masih penuh misteri
penuh tanda tanya???
spekulasi demi spekulasi muncul dalam pelbagai cerita yg berbeza...masih juga tidak mampu merungkai peristiwa yg penuh misteri ini...peristiwa yang telah mengemparkan dunia...masih HILANG dan gagal dikesan ;(

Masih jua berharap agar esok atau lusa MH370 akan muncul dan mendarat dengan selamat...di iringi penumpang dan anak kapal yg melambai dengan senyuman....In sha Allah....Hanya DIA yg maha tahu.


Berdoa dan terus berdoa.
#prayforMH370

Mar 6, 2014

New Update ;)

First untuk 2014...huhuuuu
sadis sungguh belog ni....kesian dah berhabuk bersawang segala...kurang kaseh sayang kamu ni kannn...hihiii
entah laaa kannnn...kenape laaa mood nk membebel dah kelaut sangat neh...faktor usia mungkin :P


oline jek seharian..cuma mood nk mengadap tuh yg kurang sket...banyak dok layan wassup group geng2 skolah dulu kot sampai xhengat dah dekat belog ngan fb bagai....penat dok melayan geng2 koraaa dekat wassap...seronok sgt..rasa mcm kembali zaman skolah2 dulu plak...hehehe

lain2nyee mcm biase laaa...lakukan tugas seharian sebagai suri rumah isteri n sebagai supermak ;P
anak dara pon dah semakin panjang akai dah haihhh...mcm2 soalan dah keluar dr mulut dia...sampaikan sekarang ni weols laki bini nk bercakap pon nk kene tapis2 word...sebabnye pantang ade words yg dia xpenah dengar konfem dia dok ulang suruh kite cakap ape yg kite sebut tu, like...ape tu ibu..kenape tu buuu...macamane tu buuuu...hahaaaaaaaa...jenuh nk menjawab kami laki bini...huhuuuu

sekarang ni asal bangun pagi jek bukak mate terus ajak ibu main cikgu cikgu...kadang2 seharian xdgr dia panggil ibu dekat ai...dok panggil cikgu jek...cikgu nk mandi..cikgu nk nasik..cikgu nk aiskrim...hahahaa...semangat nk pegi school gamoknyee aihhh...hahahaa...kesian kamu anok...dah pegi tanye tadika tahfiz dekat rumah ni...umo 4tahun br depa amek..nampaknyee taun depan la br bulih g school kamu ni yeaaa...xpe laaa...school dekat rumah jek laaa...merasa jugak ibu jadik cikgu...erkkkkkk!!!



pic holiday new year aritu pon xberhapdet dekat sini...malas sgt aihhhh...huhuuuu


Hye semuaaa...rindu qeesya x?
dah dua hari misi bebas drypers saya bersama ibu berjaya....semalam pon berjaya xkencing malam...bangun pagi drypers kering lagik...syabas anak...ibu tahu kamu bolehhh...baru ku tahu memang mencabar sungguh nk potty train anak anak ni...hihiiii...terima kasih anak sebab bagi pengalaman untuk ibu train adik adik kamu pulak lepas ni..eh!!! hehehe

ok baiiii...dia dah bising nk mandi...see yaaa ;)